— maandag 16 mei 2011, 09:02

Turken protesteren tegen internetcensuur

In diverse Turkse steden zijn zondag duizenden Turken de straat opgegaan om te demonstreren tegen internetcensuur. De protesten richtten zich tegen internetcensuur in het algemeen, maar in het bijzonder tegen een nieuw en vergaand plan van de regering om internetfilters te introduceren. Het grootste bezwaar tegen het filter is dat de overheid de mogelijkheid krijgt de toegang tot websites te sluiten, zonder dat er een rechter aan te pas komt. Welke sites met welke filters onbereikbaar worden en wat precies de criteria zijn per filter, wordt niet openbaar gemaakt. Ook wordt het onmogelijk technische foefjes te gebruiken om afgesloten sites alsnog te bereiken. Een fundamentele inbreuk op de burgerrechten, oordelen deskundigen. Meer bij ANP via Trouw

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.