e learning nvj

— maandag 10 december 2018, 14:21 | 0 reacties, praat mee

Factcheckers Washington Post breiden leugenrubriek uit

Voor dit tijdperk zijn meer Pinocchio's nodig, aldus de krant | Washington Post

De Washington Post heeft al jaren een factchecking-rubriek, waarin Pulitzer-prijswinnende journalist Glenn Kessler politieke uitspraken langs de lat van de waarheid legt. Leugens krijgen één tot vier Pinocchios, afhankelijk van de leugens. President Trump vereist een nieuwe buitencategorie: de bodemloze Pinocchio. Laatste wijziging: 10 december 2018, 14:26

Het gaat daar om uitspraken die in het verleden minstens drie tot vier Pinocchio’s hebben gehad, en desondanks minstens twintig keer zijn herhaald. Die krijgen in het vervolg de bodemloze Pinocchio. Er zijn trouwens ook Gepetto’s, voor politici die de waarheid spreken - maar die worden zelden vergeven.

De Washington Post zegt dat de meeste politici na een afstraffing in de rubriek snel stoppen met de leugens herhalen.

“Zo niet Trump. De president blijft doorgaan, zelfs als de feiten allang duidelijk zijn, in wat een bewuste poging lijkt om de waarheid te vervangen door zijn gewenste versie ervan. Het gaat niet enkel om versprekingen of verkeerde weergave, hij probeert doelbewust valse informatie in de nationale discours te injecteren”, aldus Kessler.

In het artikel waarin de nieuwe buitencategorie is geïntroduceerd somt de krant een paar knallers op, waaronder uitspraken over het exacte bedrag dat Amerika zou verliezen door handelstekorten. “Varianten op dat verkeerde bedrag heeft Trump zo’n 131 keer gezegd”, aldus Kessler. Meer bij de Washington Post

Bekijk meer van

Washington Post Trump

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.