uitreiking JvhJ 2021

— maandag 7 september 2015, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Trouw mag rectificatie vernietigen

Trouw mag de rectificatie omtrent een serie publicaties over serviceflats vernietigen. Dat blijkt uit een uitspraak van het Hof. De krant heeft het hoger beroep gewonnen tegen vastgoedinvesteerder Andries de Boer.

Die had begin 2014 een rechtszaak aangespannen tegen de krant nadat Trouw en onderzoeksjournalisten van Follow the Money schreven dat De Boer nauwe banden had met een stichting die gespecialiseerd is in het beheer van serviceflats, de Stichting Dienstverlening Serviceflats (SDS) en dat De Boer woningen voor bodemprijzen heeft kunnen aankopen.

In maart 2014 oordeelde de rechter dat De Boer ten onrechte van belangenverstrengeling was beschuldigd en veroordeelde Trouw tot het plaatsen van een rectificatie op de voorpagina. Maar in hoger beroep heeft het Hof dat vonnis vernietigd. Volgens de rechters is er wel degelijk sprake van belangenverstrengeling. Trouw mocht de artikelen dus wel publiceren. Meer bij Trouw / Follow the Money

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.