— maandag 17 maart 2014, 13:33

Trouw rectificeert na rechtszaak

Dagblad Trouw heeft maandag op de voorpagina een rectificatie moeten plaatsen, na een uitspraak van de voorzieningenrechter in Amsterdam. Trouw bract begin januari meerdere artikelen over de Stichting Dienstverlening Serviceflats (SDS) en oud-wethouder Andries de Boer uit Noordwijk. In de artikelen werd beweerd dat de twee partijen elkaar bevoordeelden 'op onethische wijze, dat er sprake was van belangenverstrengeling en dat De Boer - via bevriende makelaars - flats kon opkopen voor prijzen ver onder de taxatieprijs. De rechter oordeelde dat de beschuldigingen met de voorliggende bewijzen niet zijn te onderbouwen. Ook is De Boer te laat de gelegenheid geboden om zijn verhaal te doen. De artikelen werden geproduceerd in samenwerking met Follow the Money en NRCV-programma Altijd Wat. Ook op haar website heeft Trouw de rectificatie moeten toevoegen. De tekst daarvan en de gehele uitspraak zijn te vinden op Rechtspraak.nl.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.