e learning nvj

— maandag 17 maart 2014, 13:33

Trouw rectificeert na rechtszaak

Dagblad Trouw heeft maandag op de voorpagina een rectificatie moeten plaatsen, na een uitspraak van de voorzieningenrechter in Amsterdam. Trouw bract begin januari meerdere artikelen over de Stichting Dienstverlening Serviceflats (SDS) en oud-wethouder Andries de Boer uit Noordwijk. In de artikelen werd beweerd dat de twee partijen elkaar bevoordeelden 'op onethische wijze, dat er sprake was van belangenverstrengeling en dat De Boer - via bevriende makelaars - flats kon opkopen voor prijzen ver onder de taxatieprijs. De rechter oordeelde dat de beschuldigingen met de voorliggende bewijzen niet zijn te onderbouwen. Ook is De Boer te laat de gelegenheid geboden om zijn verhaal te doen. De artikelen werden geproduceerd in samenwerking met Follow the Money en NRCV-programma Altijd Wat. Ook op haar website heeft Trouw de rectificatie moeten toevoegen. De tekst daarvan en de gehele uitspraak zijn te vinden op Rechtspraak.nl. Laatste wijziging: 19 maart 2014, 12:16

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.