banner printplaza 1

— vrijdag 7 december 2012, 12:13

Twitterverslag uit rechtszaal mag

Journalisten mogen bij een rechtszaak gewoon via Twitter verslag doen, heeft de rechtbank in Den Bosch nog eens bevestigd. De advocaat van een verdachte in een drugssmokkelzaak maakte bezwaar tegen het feit dat er door journalisten live werd meegetwitterd. Door de snelheid en de toon van die berichtgeving zou zijn cliënt nog meer geschaad worden, aldus de advocaat, die had gevraagd of een deel achter gesloten deuren behandeld kon worden, aldus het Eindhovens Dagblad. De rechtbank stelt dat Twitter een onderdeel is van de externe controle van de (geschreven) pers. Het radio- en filmverbod in de rechtbank gaat ook niet op, vindt ook het Openbaar Ministerie: "Het gaat allemaal wat sneller, voor de rest is het gewoon pers."

Bekijk meer van

Twitter
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.