— dinsdag 8 april 2014, 10:11

TROS wint geding tegen oplichter

De TROS hoeft geen maatregelen te nemen om de naam en gezicht van een man, beschuldigd van oplichting, buiten een komende uitzending van Opgelicht?! te houden. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam in kort geding bepaald. De programmamakers confronteerden de man eind februari met beschuldigingen dat hij op internet aankopen doet en bestellingen plaatst, maar daar nooit voor betaalt. De voorzieningenrechter wijst op het groot aantal bewijzen dat de TROS heeft aangevoerd en die door de man in kwestie niet of onvoldoende zijn betwist. Dat wegende - en omdat het gedrag van de man anderen financieel dupeert - valt de belangenafweging in het voordeel van de TROS uit, luidt het oordeel. De man moet de proceskosten van ruim 1400 euro betalen. De uitzending van Opgelicht?! (voorzien voor 17 april) zal nu gewoon doorgang vinden. Wel heeft de TROS aangeboden in die uitzending de huidige woonplaats van de man niet te vermelden.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.