persveilig seminar

— dinsdag 27 april 2010, 12:46

Trommelen deelt in Daniel Pearl Award

Laatste wijziging: 27 april 2010, 14:47

Een volgens de jury gewaagde verslaggeving over het zogeheten Trafigura-gifschandaal, waarbij vier Europese nieuwsdiensten (waaronder De Volkskrant) samenwerkten, is beloond met de Daniel Pearl Award 2010. Trafigura kwam in 2006 in het nieuws vanwege het dumpen van zogeheten slops, giftige resten die achterblijven bij het reinigen van tanks, in de voormalige hoofdstad van Ivoorkust Abidjan. Daarbij vielen zo’n 16 doden en tienduizenden mensen werden ziek. De zaak bleef in het nieuws omdat het bedrijf Trafigura regelmatig probeerde om artikelen te laten weghalen of dreigde met rechtszaken tegen journalisten of uitgeverijen. De winnaars rond ‘Trafigura’s Toxic Waste Dump’ zijn Kjersti Knudssøn en Synnøve Bakke (Norwegian Broadcasting Corp.), David Leigh (The Guardian), Meirion Jones en Liz MacKean (BBC Newsnight) en Jeroen Trommelen (de Volkskrant).

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.