banner festival 23

— donderdag 30 maart 2023, 12:15 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Stijn Goossens is voortaan op de nachtelijke radio te horen en Floyd Aanen tijdens het ontbijt

ANP

Stijn Goossens gaat aan de slag als redacteur en presentator voor het nachtelijk radioprogramma 'De Nacht van NTR' op NPO Radio 1 en Floyd Aanen gaat als redacteur bij het RTL Ontbijtnieuws aan de slag. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 6 april 2023, 12:26

Stijn Goossens gaat als afwisselend redacteur en presentator aan de slag voor het nachtelijke radioprogramma De Nacht van NTR op NPO Radio 1, laat hij weten op LinkedIn. ‘Op donderdagochtend tussen 02:00 en 05:00 uur hoor je (vanaf april) mij of Ruben Rosen Jacobson in gesprek met boeiende wetenschappers en hun onderzoeksgebieden.’

Jos Palm en Paul van der Gaag hebben afgelopen zondag afscheid genomen van het radioprogramma onvoltooid verleden tijd (OVT), dat in het teken staat van geschiedenis. Palm vertrekt omdat hij met pensioen gaat, en Van der Gaag omdat Palm vertrekt. Of beter: omdat in de afgelopen jaren een hele generatie van oudgedienden haar biezen heeft gepakt, schrijft Trouw. ‘Nu behoor ik zelf dus tot de geschiedenis’, grapt Palm in NRC.

Vroeg uit bed: Floyd Aanen gaat als redacteur bij het RTL Ontbijtnieuws aan de slag. Dat laat hij op Twitter weten.

Tech- en gamejournalist Bastiaan Vroegop gaat na twee jaar in dienst geweest te zijn, op freelance-avontuur. ‘Dat is de beste manier om de verhalen over tech en games te vertellen die ik al jarenlang in mijn hoofd heb spoken. De afgelopen periode bij AD en NU was geweldig, maar in die tijd was ik vooral aan het coördineren, terwijl ik het schrijven steeds meer ging missen’, schrijft hij op LinkedIn.

Fotojournalist David van Dam (NRC), neemt collega-fotojournalist Freek van den Bergh (Volkskrant) over in de parlementaire hoek. Van den Bergh blijft werken bij de Volkskrant voor binnenland.

Vincent Krabbendam meldt op LinkedIn dat zijn laatste week bij ProMedia Group is aangebroken. Vanaf volgende week is hij werkzaam als redacteur voor ondernemersvereniging Evofenedex.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.