e learning nvj

— donderdag 17 februari 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: nieuwe collega’s bij - onder meer - ViaPlay, PowNed, Jinek en Hart van Nederland

© Roos Koole / ANP

In deze wekelijkse rubriek verzamelen we transfers van collega's. En het is een drukke week! Zo zijn er nieuwe presentatoren bij Hart van Nederland (Marijke Ketel) en Viaplay (Koen Weijland) en jeuken de gepensioneerde vingers van Andries Knevel. Ook bij Jinek, Jazz Bulletin, NRC en PowNed zijn er veranderingen.

WNL-cultuurredacteur Coks Donders stapt over naar de redactie van Jinek, waar ze politiek redacteur wordt.

Koen Weijland wordt het gezicht van nieuwe streamingdienst Viaplay, op het gebied van voetbal. Vanaf 5 maart presenteert hij de uitzendingen rondom de Bundesliga:  “De ambities van Viaplay zijn overweldigend en ik ben klaar om deze volgende stap te zetten in mijn carrière.” Weijland werkte eerder als verslaggever bij RTL 7 tijdens de grootste Europese voetbalwedstrijden en als presentator voor Eurosport bij de Olympische Spelen.

Het vaste presentatieteam van Hart van Nederland is weer compleet. Marijke Ketel (links op de foto) vult het presentatieteam, dat bestaat uit Wolter Klok en Nadya Sewradj, aan. Er een vacature ontstaan nadat Mart Grol de vaste nieuwslezer werd van de ochtendshow op Radio 538. Hij blijft zo nu en dan invallen bij Hart van Nederland.

Jeroen de Valk is sinds eind 2021 hoofdredacteur van het kwartaalmagazine Jazz Bulletin. De Valk volgt Coen de Jonge (79) op, die stopt om leeftijdsredenen. De Valk schrijft sinds ‘79 over jazz in tal van (dag)bladen en publiceerde enkele boeken over jazzmusici. Hij werkt als algemeen verslaggever voor AD Amersfoortse Courant en de hah-krant De Stad Amersfoort.

Journalist Jeroen Holtrop is deze week (weer) begonnen bij omroep PowNed als verslaggever van onder andere PowNews. Van 2014 tot 2015 was Holtrop ook al werkzaam als PowNews-verslaggever. Na een aantal jaren als verslaggever en presentator te hebben gewerkt voor De Telegraaf keert hij terug. Holtrop: “PowNed heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige omroep, met naast het online PowNews ook steeds vaker documentaires en human interest-programma’s. Een mooie kans om me ook op dit gebied te ontwikkelen. Ik ben De Telegraaf dankbaar voor de meters die ik bij hen heb kunnen maken en kijk ernaar uit deze nieuwe weg in te slaan bij PowNed.”

Andries Knevel gaat een programma presenteren bij het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio. Knevel is vanaf zondag 6 maart wekelijks vanaf 9.00 uur te horen op de zender met het programma Een Goede Zondag. Het format van het programma lijkt veel op het EO-programma Groot Nieuws. Knevel ging onlangs met pensioen bij die zender. Knevel: “Ik ben dankbaar dat ik het programma, weliswaar onder een andere naam mag voortzetten “Ik hoop dat veel mensen het vertrouwde en herkenbare geluid zullen blijven waarderen en er hoop uit mogen putten.”

David Haakman, nu nog social manager bij NRC, krijgt een nieuwe functie.

Wil je zelf graag ook met je transfer in deze rubriek? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie en we nemen je switch mee in de volgende editie.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.