NVJ compleet lid

— zaterdag 4 november 2023, 08:09 | 0 reacties, praat mee

Topman TikTok naar Brussel voor gesprekken met Europese Commissie over nepnieuws

Topman TikTok naar Brussel voor gesprekken met Europese Commissie over nepnieuws
© Jonathan Raa

De topman van de populaire filmpjesapp TikTok is volgende week in Brussel om te praten met Eurocommissarissen over onder meer bescherming van persoonsgegevens en bestrijding van nepnieuws. TikTok ligt onder vuur omdat het te weinig zou doen om nepnieuws tegen te gaan en de privacy van kinderen te beschermen. Laatste wijziging: 4 november 2023, 08:13

TikTok-topman Shou Zi Chew zal maandag en dinsdag ontmoetingen hebben met de Eurocommissarissen Didier Reynders en Thierry Breton. Ook zal hij praten met vicevoorzitter Vera Jourova van de Europese Commissie. Zij zou dan ook een gesprek hebben met een bestuurder van X, het voormalige Twitter.

Het is de eerste ontmoeting tussen TikTok en de Europese Commissie sinds het verbod bij EU-instellingen op TikTok op zakentelefoons van personeel. Brussel maakt zich namelijk grote zorgen over de veiligheid van de Chinese video-app.

De afgelopen tijd heeft TikTok kritiek gekregen vanuit de commissie omdat het te weinig zou doen om nepnieuws en haatzaaiende berichten rond de oorlog in Israël tegen te gaan. TikTok kreeg een waarschuwing van Brussel en heeft naar eigen zeggen actie ondernomen om nepnieuws rond het conflict in Israël aan te pakken.

Bekijk meer van

TikTok

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.