— maandag 4 oktober 2010, 17:34 | 0 reacties, praat mee

Wegener schort overleg met Velgaard op

Directeuren, hoofdredacteuren en stafleden van mediabedrijf Wegener hebben maandag besloten het overleg met de nieuwe topman Truls Velgaard op te schorten. Eerst willen zij een gesprek met de raad van commissarissen. Daarin moet de vraag beantwoord worden in hoeverre de strategie van Wegener gehandhaafd blijft na het vertrek van topman Joop Munsterman. De voltallige top van Wegener heeft maandag per brief om die toelichting gevraagd. Eerder vandaag maakte Mecom bekend dat Munsterman per direct opstapt en wordt vervangen door de Noor Truls Velgaard. Volgens een woordvoerder van Wegener wegens verschil van inzicht over de koers.

Een woordvoerder van Mecom in Londen wil van een conflict niets weten. Het vertrek van Munsterman is ‘vriendschappelijk verlopen.’ Volgens de woordvoerder heeft Munsterman Wegener met het doorvoeren van flinke kostenreducties door een moeilijke periode heen geholpen. ‘Nu is de tijd aangebroken om op te bouwen. Er zullen ook nog wel kostenreducties plaatsvinden, maar het accent verschuift naar opbouwen en dan vooral op het gebied van de digitale media. Velgaard heeft op dat gebied meer ervaring dan Munsterman. De omzet uit digitaal is in Noorwegen tien procent, in Nederland nauwelijks 4 procent. Wij denken dat Velgaard beter de digitale toekomst van Wegener kan vormgeven dan Munsterman.’

Zij wil geen direct commentaar geven op de geruchten in Nederland dat Munsterman in conflict is gekomen met Mecom, omdat hij bezig zou zijn met een management buyout. ‘Zijn vertrek is vriendschappelijk. Daar leid ik uit af, dat zoiets niet het geval is. Anders zou er sprake zijn van een conflict.’

Tot de raad van commissarissen van Wegener behoren David Montgomery (topman bij Wegener-eigenaar Mecom), Steven van der Heijden en Eric van Amerongen. Overigens vertrekt Montgomery in januari als topman van Mecom na een conflict met ontevreden aandeelhouders.

Bekijk meer van

Wegener

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.