word studentlid

— maandag 4 oktober 2010, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Munsterman per direct weg bij Wegener

Wegener-topman Joop Munsterman legt per direct zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur neer wegens een 'verschil van inzicht over het te voeren beleid' met grootaandeelhouder Mecom, zo liet een woordvoerder van Wegener weten. Munsterman zal nog tot 1 januari 2011 als adviseur aan de Raad van Bestuur verbonden blijven. Of Munsterman vrijwillig weg gaat of weg is gestuurd, is onduidelijk. In een toelichting laat een woordvoerder van Wegener namelijk weten, dat Munsterman door Mecom op non-actief is gezet. Laatste wijziging: 4 oktober 2010, 18:19

In een korte verklaring meldt Koninklijke Wegener dat het Munsterman “uitermate erkentelijk [is] voor zijn bijzonder grote inzet gedurende tal van jaren.”  In verband met het aftreden van Munsterman is Truls Velgaard, huidig CEO van Mecom Noorwegen en Polen, voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Wegener.

Een woordvoerder van Mecom in Londen wil van geen conflict weten. ‘Het vertrek van Munsterman is vriendschappelijk verlopen.’ Volgens de woordvoerder heeft Munsterman Wegener met het doorvoeren van flinke kostenreducties door een moeilijke periode heen geholpen. ‘Nu is de tijd aangebroken om op te bouwen. Er zullen ook nog wel kostenreducties plaatsvinden, maar het accent verschuift naar opbouwen en dan vooral op het gebied van de digitale media. Velgaard heeft op dat gebied meer ervaring dan Munsterman. De omzet uit digitaal is in Noorwegen tien procent, in Nederland nauwelijks 4 procent. Wij denken dat Velgaard beter de digitale toekomst van Wegener kan vormgeven dan Munsterman.’

Zij wil geen direct commentaar geven op de geruchten in Nederland dat Munsterman in conflict is gekomen met Mecom, omdat hij bezig zou zijn met een management buyout. ‘Zijn vertrek is vriendschappelijk. Daar leid ik uit af, dat zoiets niet het geval is. Anders zou er sprake zijn van een conflict.’

In afwachting van zijn formele benoeming door de aandeelhoudersvergadering, zal Truls Velgaard ad interim de taken van CEO van Wegener met ingang van heden waarnemen, aldus Wegener. Er is haast geboden, omdat Wegener anders zonder leiding zou zitten. In september vertrok de financiële man Koos Boot al en het andere bestuurslid, Wil Cornelisse, heeft zich ziek gemeld. De woordvoerder ontkent berichten uit het bedrijf dat de voltallige top van Wegener is opgestapt en benadrukt dat Wil Cornelisse in de raad van bestuur blijft zitten.

In een persverklaring wenst Wegener Munsterman “al het goede voor toekomst.” Munsterman trad in 1967 in dienst bij Wegener en werd na het bekleden van diverse directiefuncties in 2008 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. In de zomer van 2008 volgde zijn benoeming tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Volgens een interne mededeling van Wegener legt ook Sylvia Böcker haar functie per direct neer. ‘Sylvia is als lid van het directieteam van Wegener samen met Joop en de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor het beleid van de afgelopen jaren.’ Tegenover BN De Stem zegt een woordvoerder van Wegener: ‘Ze kan zich niet verenigen met de gang van zaken, met het besluit van Mecom om Joop Munsterman op non-actief te zetten’.

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.