— maandag 6 oktober 2014, 08:25

Top Gear wekt woede Argentijnen

Het team van het populaire Britse autoprogramma 'Top Gear' is door een boze, stenenwerpende menigte uit Argentinië verdreven. De Argentijnen waren boos over een provocerende verwijzing die de programmamakers zouden hebben gemaakt naar de Falkland-oorlog tussen Argentinië en het Verenigd Koninkrijk. Voor de opnames van het nieuwe Top Gear-seizoen reed presentator Jeremy Clarkson, berucht om zijn politiek incorrecte grappen, door Argentinië in een oude Porsche 928 GT met het kenteken H982 FKL. Argentijnse media zagen dit als een slechte grap over de door Argentinië verloren Falkland-oorlog uit 1982, waarna een rel ontstond. De burgemeester van de stad Rio Grande heeft hen volgens de Britse krant The Guardian ondertussen officieel 'onwelkom' verklaard.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.