website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tom Kleijn anchor bij Brandpunt

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in programma op maandag 4 september 2017, 10:38

© NOS

Nieuws

Verslaggever Tom Kleijn gaat per 1 oktober aan de slag voor Brandpunt van KRO-NCRV. Hij wordt één van de anchors van het journalistieke reportageprogramma.

Tom Kleijn komt van het programma Nieuwsuur waarvoor hij enkele jaren VS-correspondent was en veel reportages in Irak en Afghanistan maakte. In 2008 won Kleijn een Emmy Award voor de reportage Hunting for Taliban en in 2015 maakte hij een spraakmakend interview met president Assad van Syrië. Eerder werkte hij voor TweeVandaag en NOVA.

Tom Kleijn zegt zeer content te zijn met zijn overstap.“Brandpunt is een programma met een lange geschiedenis en staat in een journalistieke traditie die goed bij me past. Het gaat om betrokken journalistiek en het programma bevindt zich op het snijvlak en actualiteit en achtergrond. Ik krijg de kans me onder te dompelen in werelden waar ik nieuwsgierig naar ben en daarover lange reportages te maken. Ik kijk er naar uit.”

Brandpunt is vanaf dinsdag 5 september weer wekelijks op dinsdag om 20.25 uur op NPO 2 te zien. Vanaf 2018 gaat het programma twee keer per week uitzenden, op de dinsdag en donderdag rond de klok van half negen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.