— dinsdag 25 augustus 2020, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Toezichthouder start onderzoek naar EO-kinderprogramma Boomhut Battle

© EO

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) gaat onderzoek doen naar het televisieprogramma Boomhut Battle in verband met mogelijke sponsoring, meldt NRC.

Boomhut Battle is een kluswedstrijd voor kinderen. Vier teams bouwen luxe boomhutten op verschillende campings in Drenthe. Het programma wordt voor de Evangelische Omroep geproduceerd door Tuvalu Media en werd begin vorig jaar uitgezonden op NPO3.

De provincie Drenthe droeg financieel bij aan de totstandkoming van Boomhut Battle. In het jaarverslag meldt de EO dat het om 302.000 euro gaat. Volgens NRC blijkt dat ook de Drentse campingeigenaren aan het project hebben bijgedragen. Zij financierden de boomhutten, die in het programma wervend worden beoordeeld. Van die bijdrage maakt de omroep echter geen melding in het jaarverslag.

De toezichthouder onderzoekt nu of er sprake is van een overtreding van de Mediawet, die sponsoring van kinderprogramma’s verbiedt.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.