Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 25 augustus 2020, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Toezichthouder start onderzoek naar EO-kinderprogramma Boomhut Battle

© EO

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) gaat onderzoek doen naar het televisieprogramma Boomhut Battle in verband met mogelijke sponsoring, meldt NRC. Laatste wijziging: 25 augustus 2020, 13:33

Boomhut Battle is een kluswedstrijd voor kinderen. Vier teams bouwen luxe boomhutten op verschillende campings in Drenthe. Het programma wordt voor de Evangelische Omroep geproduceerd door Tuvalu Media en werd begin vorig jaar uitgezonden op NPO3.

De provincie Drenthe droeg financieel bij aan de totstandkoming van Boomhut Battle. In het jaarverslag meldt de EO dat het om 302.000 euro gaat. Volgens NRC blijkt dat ook de Drentse campingeigenaren aan het project hebben bijgedragen. Zij financierden de boomhutten, die in het programma wervend worden beoordeeld. Van die bijdrage maakt de omroep echter geen melding in het jaarverslag.

De toezichthouder onderzoekt nu of er sprake is van een overtreding van de Mediawet, die sponsoring van kinderprogramma’s verbiedt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.