— donderdag 27 januari 2011, 10:02 | 0 reacties, praat mee

Toekomst

Waar gaat het heen met de journalistiek? Bart Brouwers, die nu voor de Telegraaf Media Groep (TMG) bouwt aan een netwerk van lokale communities, mag er graag over nadenken. Bovendien experimenteert hij er zelf mee. Dan heb je meer recht van spreken. Brouwers roept niet alleen. Hij doet het ook. Zo ziet hij de rol van de journalist in het proces van vergaren en publiceren van nieuws flink verschuiven. Zonder dat hij de uitkomst kent, pleit hij vooral voor meer risico nemen, voor innoveren. Nu gaat Brouwers daar wel ver in. Hij gooit echt alles op de schop.

Laatste wijziging: 28 januari 2011, 11:29

Op de plek waar hij bij TMG zit, kan dat nu. Ik moet er niet aan denken dat de redactie van De Telegraaf morgen het volledig over een andere boeg gooit. Een beetje geleidelijkheid kan geen kwaad.

Wel raakt Brouwers de kern als het gaat om de onderwerpen waar de innovatie zich op moet richten. Journalisten moeten een nieuwe relatie met hun publiek aan gaan. Het kan ook geen kwaad mee te denken over nieuwe verdienmodellen. Brouwers laat naar mijn gevoel iets te veel zijn oren hangen naar het publiek en verdienmodellen. Veel journalistiek topwerk komt voort uit het stellen van een eigenwijze vraag door een journalist die vervolgens de tijd krijgt de zaak uit te zoeken.

Hoe blijft daarvoor ruimte?

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Lees: ‘De journalistiek als experiment’

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.