persveilig seminar

— dinsdag 28 april 2020, 12:01 | 0 reacties, praat mee

Toch weer nieuwe editie Straatnieuws Den Haag/Rotterdam

© Roos Koole / ANP

Dankzij giften en donaties kan Straatnieuws Den Haag/Rotterdam een nieuwe editie uitbrengen. Door de coronacrisis was de toekomst van de straatkrant erg onzeker geworden. Laatste wijziging: 28 april 2020, 12:06

De verkoop van het nieuwe nummer begint op 30 april. “We zijn enorm blij dat we toch verder kunnen gaan”, aldus hoofdredacteur Natascha Frensch. De krant blijft, naast de normale verkoop, ook nog te koop in PDF-vorm voor de normale prijs van de krant (2,50 euro).

De nieuwe editie gaat vier weken mee in plaats van de normale drie weken. Ook de vorige editie ging langer mee. Door de overheidsmaatregelen vorige maand om het coronavirus te bestrijden raakte de straatkrant en de verkopers in de problemen.

In het nieuwe nummer geeft de straatkrant een enorme shout-out naar alle mensen en bedrijven die hebben gedoneerd, de media en politieke partijen, die er aandacht aan hebben besteed. “Mede daardoor is de schade van de afgelopen editie iets minder dan gedacht. Alhoewel er nog steeds sprake is van een flink omzetverlies. De vaste lasten en de maakkosten voor een editie lopen door. In plaats van 1,65 euro, konden verkopers de krant voor 1 euro inkopen en alsnog hebben we er natuurlijk veel minder dan normaal verkocht. We zijn daarom nog steeds voor een groot deel aangewezen op donaties voor extra steun”, aldus hoofdredacteur Natascha Frensch.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.