mgm nvj maart

— vrijdag 28 augustus 2020, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Toch uitzendlicentie voor lokale omroep RTV Amstelveen

Toch uitzendlicentie voor lokale omroep RTV Amstelveen
© CC BY-SA 2.0 / Curtis Kennington

Het Commissariaat voor de Media wil RTV Amstelveen alsnog een uitzendlicentie toekennen, ondanks negatief advies daarover van de gemeenteraad van Amstelveen. De raad gaf in juni nog aan een gebrek aan vertrouwen te hebben in de plannen van de lokale omroep. Het commissariaat stelt dat dat geen rol speelt bij de formele beoordeling van de licentieaanvraag. Laatste wijziging: 28 augustus 2020, 09:24

Dat meldt het commissariaat in een brief aan de gemeenteraad van Amstelveen, aldus Amstelveens Nieuwsblad. “De gemeenteraad diende in zijn advies slechts een aantal wettelijk vastgestelde vragen te beantwoorden”, aldus het commissariaat. “Het gaat daarbij onder meer om de vraag of de aanvrager volgens de statuten een orgaan heeft dat het beleid voor het media-aanbod bepaalt en of dit programmabeleid bepalende orgaan representatief is samengesteld.”

De gemeenteraad stelde in zijn advies aan het commissariaat dat RTV Amstelveen formeel voldoet aan de wettelijke bepalingen uit de mediawet, maar dat er het desondanks geen vertrouwen in heeft dat de omroep zijn wettelijke taken kan vervullen. Dat laatste valt volgens het commissariaat buiten de adviestaak van de gemeente. “Nu de gemeenteraad heeft geoordeeld dat aan de wettelijke bepalingen is voldaan en dat deel van het advies positief is, is het commissariaat voornemens de aanvraag van Stichting RTV Amstelveen toe te wijzen.”

Bekijk meer van

RTV Amstelveen

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.