— vrijdag 17 augustus 2012, 09:44

TMG: minder omzet, minder winst

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft een teleurstellend tweede kwartaal achter de rug, waarbij de omzet (licht) afnam en de nettowinst flink afnam. Vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor nam de omzet af van 147 naar 144,3 miljoen euro. De nettowinst daalde van 12,2 miljoen euro naar 7,2 miljoen euro. Ook inkomsten uit internet daalden licht, van 17,6 naar 16,9 miljoen. De lagere opbrengsten zijn geen verrassing voor het concern. Volgens TMG is 2012 een 'transitiejaar', waar de lopende 'aanscherping van de strategie' een negatief effect zal hebben op de inkomsten. Het bericht over de kwartaalcijfers maakt verder melding over lagere advertentie-inkomsten (radio is daarop een uitzondering), hogere papierprijzen en minder reclame-inkomsten door teleurstellende prestaties van het Nederlands Elftal. TMG spreekt geen concrete winstverwachting meer uit voor de rest van het jaar. Wel verwacht TMG voor het komend halfjaar dat de integratie van Holland Combinatie en HDC Media lagere personeelskosten oplevert. Ook de gezamenlijke dagbladbezorging met De Persgroep, die volgende maand start, moet distributiekosten helpen drukken. Meer bij TMG

Bekijk meer van

TMG

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.