banner anp

— dinsdag 12 maart 2013, 08:56 | 0 reacties, praat mee

TMG blijft in de rode cijfers

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft vorig jaar een nettoverlies van 15,1 miljoen euro geleden. Door groei bij digitale activiteiten en opbrengsten uit overnames is de omzet gelijk gebleven aan die van 2011, maar de opbrengsten daalden vergeleken met het jaar ervoor met 36 miljoen euro. Reorganisaties, afschrijvingen en andere kostenbesparingen zoals gedeelde bezorging waren volgens TMG onvoldoende om tegenwicht te bieden in de sterk verslechterde printmarkt. De uitgever zal daarom vasthouden aan de ingezette strategie, die is gericht op groei in online en transformatie naar een crossmediaal bedrijf.

Topman Herman van Campenhout: “Gedurende het afgelopen jaar tekende zich een significant slechtere markt af. Vooral onze grootste markt, de markt voor printmedia, is verder verslechterd. Wij hebben maatregelen genomen die de positie van ons kernbedrijf verstevigen.”

“Dit zal ons helpen om als een beter en steviger bedrijf uit de storm te komen, die in het medialandschap woedt.”

De overname van sociale netwerksite Hyves is een kostbare miskleun gebleken: TMG schreef vorig jaar maar liefst 36,5 miljoen euro af op Hyves. Verder schreef TMG 5 miljoen euro af op onroerend goed. Meer bij TMG

Bekijk meer van

TMG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.