Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 6 juli 2017, 16:47 | 0 reacties, praat mee

Tips van Wikipedia voor factcheckers

In Madrid is het meerdaagse internationale factcheckingcongres Global Fact 4 bezig. Katherine Maher, directeur van de Wikimedia Foundation, de non-profit stichting achter Wikipedia, gaf een keynote over hoe factcheckers transparantie en betrokkenheid kunnen gebruiken om lezers terug te krijgen.

De online encyclopedie Wikipedia heeft sinds de oprichting in 2001 de nodig kritiek over zich heen gehad. Iedereen op de wereld kon een bijdrage leveren en artikelen konden ook weer dfoor anderen bewerkt worden. Maar nu het vertrouwen in media- en nieuwsorganisaties steeds meer afneemt en ze steeds meer moeite hebben lezers te behouden en relevant te blijven ontpopt Wikipedia zich als een leider in transparantie met een groeiend aantal gebruikers. Het kan journalisten en factcheckers belangrijke lessen bieden.

Zo zien medewerkers van Wikpedia de online ecyclopedie als werk in uitvoering. Maher: “Kennis evolueert constant en ons begrip van de wereld, van wetenschap tot geschiedenis en de actualiteit is constant in beweging.” [...] “Er is geen manier om ooit echt gezaghebbend te zijn.” “We zijn er voor het proces, niet voor het eindresultaat.” Er zullen altijd lezers zijn die meer weten dan wij, aldus Maher.

Over transparantie zegt Maher dat naast het feit dat iedereen in de wereld iets kan bewerken op Wikipedia, alles vervolgens te checken is bij de online encyclopedie. De gebruikte software, de datasets, contentbeleid, alles is openbaar. “Lezers kunnen in artikelen bijna alle wijzigingen zien, elke versie van een artikel terugvinden, elk citaat en elke link. Ze kunnen zien wanneer de wijzigingen zijn gemaakt, hoe vaak, wie ze maakten en waarom.”

Hoewel deze transparantie en werkwijze meestal gebruikt wordt door de werknemers van Wikipedia om een oogje in het zeil te houden dat stukken neutraal blijven, is het volgens de directeur van de Wikimedia Foundation ook een krachtig verantwoordingsmechanisme. Lezers raken meer betrokken doordat ze zelf kunnen deelnemen aan het proces van bijvoorbeeld citaat controle, vragen stellen aan bronnen en vervolgens tot hun eigen conclusies komen. Meer over GlobalFact4 bij PoynterDe Nieuwe Reporter  / Kijk ook eens op Twitter bij #GlobalFact4.

Bekijk meer van

Global Fact 4

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.