banner festival 23

— maandag 1 november 2021, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Tineke de Nooij stopt met eigen radioshow

© Sander Koning / ANP

Tineke de Nooij stopt met haar eigen radioprogramma. De 80-jarige presentatrice kondigde het afscheid aan in haar programma TinekeShow op NPO Radio 5.

“Ik wil reizen nu het nog kan. Maar ik ga het werk ongelooflijk missen”, zei De Nooij in haar afscheidsshow. Ze zal wel sporadisch invallen bij Omroep Max-programma’s op de zender.

De Nooij was op haar 12e al voor het eerst op de radio te horen, als omroepstem bij het padvindersprogramma Hoort Zegt Het Voort. Zes jaar later, in 1962, kwam ze bij zeezender Radio Veronica terecht als eerste vrouwelijke radio-dj van Nederland.

Ze presenteerde onder meer ochtendprogramma Koffietijd en het experimentele programma Parels voor de Zwijnen. De bekende jingle “1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Tineke!” wordt nog altijd in haar programma’s gebruikt. In de jaren 80 en 90 was De Nooij met name bekend van haar televisiewerk. Sinds 2010 is ze weer op de radio te horen, met haar Omroep Max-middagshow op NPO Radio 5.

Het radio-icoon is meermaals onderscheiden. Zo kreeg ze in 2016 een Marconi Oeuvre Award. Twee jaar later volgde een andere prestigieuze oeuvreprijs, de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Dit voorjaar kreeg ze de Media Oeuvre Award 2021.

Begin volgend jaar zal een feestelijke afscheidsuitzending plaatsvinden. Daar wordt later meer over bekend. Meer bij de NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.