NVJ compleet lid

— woensdag 28 april 2021, 08:41 | 0 reacties, praat mee

Tineke de Nooij krijgt op tachtigste verjaardag Media Oeuvre Award 2021

Tineke de Nooij krijgt op tachtigste verjaardag Media Oeuvre Award 2021
© Foto: Leo Vogelzang

Radio- en televisiepresentatrice Tineke de Nooij heeft dinsdag op haar tachtigste verjaardag de Media Oeuvre Award 2021 ontvangen. Laatste wijziging: 28 april 2021, 08:47

De Nooij kreeg de Media Oeuvre Award 2021 uit handen van radiomaker Ad Bouman tijdens een speciale uitzending over haar loopbaan op NPO Radio 5. ‘Ik kan toch niets anders’, reageerde de radiomaakster op het krijgen van de oeuvre award.

De Nooij was in 1960 de eerste vrouwelijke radio-dj in Nederland. De radiomaakster verzorgde toen uitzendingen voor Radio Veronica, dat uitzond vanaf een schip dat buiten de territoriale wateren voor Scheveningen lag. Op 24 december 2020 zond Omroep MAX op NPO1 een thema-uitzending over haar zestigjarig mediajubileum uit.

Voor Veronica en RTL maakte De Nooij onder meer documentaires, muziekprogramma’s en middagtelevisie. In 1986 was ze tegelijk te zien op twee televisiezenders en trok vijf miljoen kijkers.

In 2016 vernoemde Omroep MAX, waarvoor de radiomaakster nog steeds programma’s maakt, de Tineke Trofee naar De Nooij. De radiomaakster ontving de eerste trofee en mag die sindsdien ieder jaar weggeven aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de maatschappij.

Voor haar werk kreeg De Nooij meerdere oeuvreprijzen, waaronder de Marconi Oeuvre Award en de ere Zilveren Reissmicrofoon.

Ook was ze jarenlang in reclamecampagnes het gezicht van de BioStabil 2000, een hanger met een draaimechanisme en een magneet waaraan geneeskrachtige werking werd toegeschreven.

Meer bij Nu.nl.

Bekijk meer van

Tinke de Nooij

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.