banner festival 23

— dinsdag 28 november 2017, 10:01 | 0 reacties, praat mee

Tijdschriftuitgever F&L failliet; hoop op overname

De F&L Publishing Group uit Nijmegen is afgelopen vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. De tijdschriftuitgever van Wien Feitz en Paul Lemmens gaf ruim 15 bladen uit, waaronder iCreate Magazine, Koken en Genieten, Gardeners World en Chip Fotomagazine. Het faillissement kost tachtig mensen hun baan. Laatste wijziging: 28 november 2017, 10:07

Volgens curator Hans Mulder van Heijltjes Advocaten uit Nijmegen liepen de zaken bij F&L al jaren terug. ‘Er zijn al diverse reorganisaties geweest, maar die zijn onvoldoende gebleken’, zegt hij in De Gelderlander. De recente cao-afspraak over een salarisverhoging van 1,5 procent, was volgens de curator een extra last die de Nijmeegse uitgever niet meer kon dragen. Het bedrijf maakte de afgelopen twee jaar verlies en heeft schuldeisers. Feitz en Lemmens vroegen daarop vorige week het faillissement aan.

De curator hoopt een overnamekandidaat te vinden. Er zou belangstelling zijn voor de titels. Voor de kerst hoopt Mulder daar duidelijkheid over te hebben.

Bekijk meer van

F&L Publishing Group

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.