— donderdag 28 september 2023, 10:08 | 0 reacties, praat mee

‘Tijd voor een Media Park-straatnaam voor legendarische omroepbaas Rob Out’

1972: Rob Out aan het werk op zijn kantoor in Hilversumse studio van Radio Veronica.

Deze week brak redactiechef van de Gooi- en Eemlander Rens Muller een lans voor een postuum eerbetoon aan omroepbaas Rob Out. Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Out overleed. Muller vindt het een goed moment om een straat op het Media Park naar hem te vernoemen, nu er daar toch veel nieuwbouw aankomt. Een petitie is al gelanceerd. Laatste wijziging: 28 september 2023, 10:14

Out maakte van Veronica een omroep met ruim 1 miljoen leden, groter dan welke omroep in Nederland ooit. Zijn status als omroepbaas verdient erkenning, stelt Muller in een opinie.

“Onder leiding van ex-commando Rob Out groeide de zeezender uit tot de grootste omroep die Nederland ooit gekend heeft. Toegegeven, Out had onmiskenbaar zijn duistere kanten. Hij was een drankorgel, vrouwenverslinder en brokkenpiloot, maar zijn prestaties als omroepbaas waren ongeëvenaard”, aldus Muller.

Hij verwijst naar andere straatnamen op het Media Park van de afgelopen jaren, waar mediapersoonlijkheden zijn geëerd. Als een straatnaam niet past, zijn en ook alternatieven te verzinnen, vindt Muller: “De bar van een of andere studio.” Dat zou volgens Muller “een mooie knipoog zijn naar de ongebreidelde drankzucht van Out.”

Spreekbuis-uitgever Richard Otto ziet ook wel wat in de oproep en startte gisteren een petitie, die op het moment van schrijven nog een beetje op stoom moet komen.

Bekijk meer van

Veronica Rob Out Rens Muller

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.