— vrijdag 20 juni 2014, 08:26

Tiener met handicap brengt eigen tijdschrift uit

Ze kan alleen haar kin en ogen bewegen en een heel klein beetje haar duim. Toch verscheen deze week het derde tijdschrift van de Nederlandse Anouk Groenendijk (15): de Anouk. Zoals dat hoort bij de lancering van een tijdschrift, ging die op haar school gepaard met feest in de klas, compleet met kinderchampagne en taart. Het afgelopen jaar heeft Anouk met haar (spraak)computer gewerkt aan de glossy, die verschijnt in een oplage van 150 exemplaren. Anouk lijdt aan de aangeboren ziekte van Pompe. Dat is een zeer zeldzame suikerstapelingsziekte die ervoor zorgt dat suikers niet worden afgebroken in haar lichaam met als gevolg dat bijna al haar spieren niet functioneren. Het blad gaat vooral over wat Anouk bezighoudt en wat ze belangrijk vindt. In de nieuwste glossy staat bijvoorbeeld een interview met de Cliniclowns, die zij in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam heeft ontmoet. De opbrengst van de verkoop - de glossy kost 3 euro - gaat naar dat goede doel, omdat de Papendrechtse tiener daar helemaal achter staat.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.