banner festival 23

— dinsdag 27 juni 2017, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Tiende VPRO Documentaire Prijs uitgereikt

Still uit de documentaire Een Onvergetelijk Afscheid | VPRO

De VPRO Documentaire Prijs 2017, die voor de tiende keer is uitgereikt, is toegekend aan de documentaire Een Onvergetelijk Afscheid. Regisseur Cláudio de Oliveira Marques verloor op oudjaarsavond zijn beste vriendin aan zelfdoding. In de documentaire gaat hij op zoek naar antwoorden. Laatste wijziging: 27 juni 2017, 09:09

De VPRO Documentaire Prijs werd tien jaar geleden ingesteld om de beste eindexamendocumentaire van de Nederlandse Film Academie te belonen en om jong documentairetalent te stimuleren. De prijs wordt toegekend aan de hele crew. De makers winnen een ‘Golden Ticket’ voor het documentairefestival CPH:Dox in Kopenhagen.

Ook wordt hun film ingezonden voor het studentencompetitie van het festival.

“De regievisie van de maker is heel consequent doorgevoerd. Het persoonlijke vertrekpunt is goed vertaald en we zijn onder de indruk van de openheid en kwetsbaarheid van de hoofdpersonen en het vertrouwen dat ze in de crew hebben gehad om zo open te spreken over een taboe onderwerp. De aangrijpende openingsscène is onvergetelijk”, aldus de jury.

Naast Cláudio de Oliveira Marques (regie) bestaat de crew van Een Onvergetelijk Afscheid uit Denise van den Hoek, Bente Mars (productie), Michel Rosendaal (cinematografie), Freek Vrijhof (geluidsopname), Ruben Dekker, Karlijn Hendriksen (sound design), Leonardo Fontana Balparda (mixage), Nikki Gorissen (montage), Aron Fels, Tommy Jansen (Visual effects supervisors), Johnny Roek (Visual effects artist), Maryna Boiko (componist), Fernando Rodriques (kleurcorrectie) en muzikanten Pedro Branco – gitaar, James MCclure - trompet, Maria Nemtsova - piano.

De documentaire gaat vandaag in première in filmmuseum EYE Amsterdam en zal daar later in de week ook te bekijken zijn. Meer op eenonvergetelijkafscheid.nl

Bekijk meer van

VPRO Documentaire Prijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.