website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tiende VPRO Documentaire Prijs uitgereikt

Lars Pasveer — Geplaatst in documentaire op dinsdag 27 juni 2017, 09:07

Still uit de documentaire Een Onvergetelijk Afscheid | VPRO

Still uit de documentaire Een Onvergetelijk Afscheid | VPRO

Nieuws

De VPRO Documentaire Prijs 2017, die voor de tiende keer is uitgereikt, is toegekend aan de documentaire Een Onvergetelijk Afscheid. Regisseur Cláudio de Oliveira Marques verloor op oudjaarsavond zijn beste vriendin aan zelfdoding. In de documentaire gaat hij op zoek naar antwoorden.

De VPRO Documentaire Prijs werd tien jaar geleden ingesteld om de beste eindexamendocumentaire van de Nederlandse Film Academie te belonen en om jong documentairetalent te stimuleren. De prijs wordt toegekend aan de hele crew. De makers winnen een ‘Golden Ticket’ voor het documentairefestival CPH:Dox in Kopenhagen.

Ook wordt hun film ingezonden voor het studentencompetitie van het festival.

“De regievisie van de maker is heel consequent doorgevoerd. Het persoonlijke vertrekpunt is goed vertaald en we zijn onder de indruk van de openheid en kwetsbaarheid van de hoofdpersonen en het vertrouwen dat ze in de crew hebben gehad om zo open te spreken over een taboe onderwerp. De aangrijpende openingsscène is onvergetelijk”, aldus de jury.

Naast Cláudio de Oliveira Marques (regie) bestaat de crew van Een Onvergetelijk Afscheid uit Denise van den Hoek, Bente Mars (productie), Michel Rosendaal (cinematografie), Freek Vrijhof (geluidsopname), Ruben Dekker, Karlijn Hendriksen (sound design), Leonardo Fontana Balparda (mixage), Nikki Gorissen (montage), Aron Fels, Tommy Jansen (Visual effects supervisors), Johnny Roek (Visual effects artist), Maryna Boiko (componist), Fernando Rodriques (kleurcorrectie) en muzikanten Pedro Branco – gitaar, James MCclure - trompet, Maria Nemtsova - piano.

De documentaire gaat vandaag in première in filmmuseum EYE Amsterdam en zal daar later in de week ook te bekijken zijn. Meer op eenonvergetelijkafscheid.nl

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.