— dinsdag 10 augustus 2010, 09:35

RTV Oost voor Raad om Enschede-docu

Slachtoffers en nabestaanden van de vuurwerkramp in Enschede, ruim tien jaar geleden, hebben een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen regionale omroep RTV Oost. Aanleiding is een documentaire van RTV Oost waarin de ramp als bedrijfsongeval werd gepresenteerd. Een reconstructie van onderzoeker Bas van den Heuvel zou echter een heel ander beeld schetsen: de ramp zou zijn veroorzaakt door een mislukte inbraakpoging. De Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp Enschede besloot daarop om RTV Oost ter verantwoording te roepen voor de naar mening van oud-voorzitter Albert Vasse verspreiden van "feitelijke onjuistheden, onzorgvuldige journalistiek" en "het dienen van individuele particuliere belangen." RTV Oost is verbaasd over de klacht, omdat er na de documentaire nieuwe tips uit de samenleving kwamen. Nabestaanden zouden de inspanningen van de omroep juist bijzonder gewaardeerd hebben, stelt de omroep tegenvoer het ANP. De politie Twente beraadt zich volgens een woordvoerster nog op een reactie op Van den Heuvels theorie dat een inbraak de aanleiding voor de ramp is geweest.

Bekijk meer van

Raad voor de Journalistiek

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.