basis naar compleet

— woensdag 29 april 2020, 12:30 | 0 reacties, praat mee

Thomas Erdbrink correspondent Noord-Europa voor The New York Times

Erdbrink, niet langer 'onze man in Teheran' maar vanaf nu met een blik op Noord-Europa.

Thomas Erdbrink, jarenlang correspondent in Iran voor onder meer de New York Times, verlegt zijn werkterrein naar Noord-Europa. Het was Erdbrink al sinds februari 2019 onmogelijk gemaakt om zijn werk daar nog uit te voeren. Hij is door de krant gevraagd correspondent Noord-Europa te worden. Laatste wijziging: 29 april 2020, 14:15

Vorige week verscheen het eerste artikel van Erdbrink in zijn nieuwe rol: over de impact van het coronavirus op de Nederlandse festivalcultuur en het lucratieve exportmiddel van dancemuziek.

In talkshow M sprak Erdbrink gisteren over het Iraanse werkverbod en de nieuwe functie. “Ik moest er ook even over nadenken”, zei Erdbrink. Hij kon ook bureau chief Kabul of Baghdad worden, maar omdat hij nog regelmatig naar Iran reist, leek het hem lastig te combineren.

De New York Times wil het lezersschap in Noord-Europa en Nederland vergroten - “en dan moet je meer over die landen schrijven”, aldus Erdbrink. Het volledige M-interview is via NPO Start terug te kijken.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.