— donderdag 20 december 2012, 12:23

Thieme Meulenhoff zelfstandig verder

Uitgever NDC/VBK verkoopt alle aandelen van Thieme Meulenhoff aan ING Corporate Investments. Vanaf januari gaat de educatieve uitgeverij als zelfstandige onderneming verder. De verkoop van ThiemeMeulenhoff is een logisch gevolg van de keuze die NDC|VBK de uitgevers al eerder heeft gemaakt om de drie hoofdactiviteiten ieder strategisch en operationeel op eigen benen neer te zetten, zo meldt het bedrijf. NDC/VBK staat in de verkoop nadat het in de problemen raakte met de aankoop van Thieme Meulenhoff. Huisbankier ING hielp met een financiële injectie, maar de bank wilde zijn geld terug. Om die reden is boekenuitgeverij Veen Bosch & Keuning (VBK) al verzelfstandigd. De plannen voor het derde onderdeel NDC Mediagroep zouden ook al vergevorderd zijn. Details worden echter niet bekend gemaakt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.