— donderdag 16 juli 2015, 14:50 | 0 reacties, praat mee

The Web we have to save

De Iraanse Hossein Derakhshan heeft zes jaar in de gevangenis gezeten. Hij kreeg in 2008 twintig jaar cel opgelegd vanwege dingen die schreef op zijn blog. Onverwachts werd hij vrijgelaten en hij kwam er achter dat er in zes jaar tijd veel was veranderd. Niet alleen in Teheran, maar ook online. Juist vooral online. "Zes jaar is een lange tijd in de cel, maar het is een tijdperk online." Laatste wijziging: 16 juli 2015, 16:28

Zijn waarneming is dat het merendeel zich nu afspeelt op social media en zonder social media wordt je niet gelezen. Ook is het visueler aan het worden door middel van video’s en foto’s. Maar ten koste van wat? In het artikel The Web we have to save schrijft Derakshan over zijn observaties en zijn hoop voor de toekomst.

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.