e learning nvj

— vrijdag 22 mei 2020, 10:42 | 0 reacties, praat mee

The Atlantic ontslaat 17 procent werknemers

© Pexels

Het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic heeft donderdag afscheid genomen van 68 werknemers, wat neerkomt op 17 procent van het personeel. De ontslagronde is het gevolg van een terugloop in advertentie-inkomsten. Laatste wijziging: 25 mei 2020, 09:03

Dat melden diverse media, waaronder The Washington Post. De ontslagen zijn op het eerste gezicht opvallend: The Atlantic zag zijn bezoekcijfers online flink groeien en wist sinds maart 90.000 nieuwe abonnees aan zich te binden.

Alleen al in maart trok de website van het tijdschrift 87 miljoen unieke bezoekers, ruim een verdubbeling van het vorige record. Het nieuwe record is voor een groot deel te danken aan de verslaggeving rondom het coronavirus. Die groei was echter niet genoeg om terugvallende advertentie-inkomsten en inkomsten uit evenementen op te vangen.

Het grootste deel van de ontslagen valt in de evenementen-tak van The Atlantic en op de afdelingen marketing en sales. Daarnaast zijn 22 journalisten ontslagen, waaronder het hele videoteam bestaande uit 11 werknemers.

Bekijk meer van

The Atlantic

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.