— vrijdag 21 juni 2013, 12:17

TESS wint LOF Studentenprijs

Laatste wijziging: 21 juni 2013, 14:23

Tijdschrift TESS wint LOF Studentenprijs

De redactie van magazine TESS, het gratis tijdschrift voor de laagopgeleide budgetvrouw, heeft maandag tijdens het evenement Bladen in de Balie in Amsterdam de LOF Studentenprijs gewonnen. Deze prijs is een nieuw initiatief om talentvolle studenten Journalistiek te stimuleren creatieve tijdschriftconcepten te ontwikkelen. TESS is gemaakt door zeven studenten van de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.

De jury, bestaande uit Geert Noorman, Nineke van Dalen, Karin van Gilst en Hans Wilbrink, prees TESS vanwege ‘het goed in kaart brengen van de doelgroep’. Andere positieve woorden: “De onderwerpen zijn uitstekend op de doelgroep afgestemd. De doelgroep-ijkpersoon staat helder voor ogen. De groep heeft een zeer volledige en gevarieerde ‘plank’ ontwikkeld, met een heel ‘accurate tone of voice’ en uitstekend redactioneel/taalkundig niveau. Social media zijn volledig geïntegreerd. En het blad heeft een origineel en degelijk doorgerekend businessplan, waarvan de plussen en minnen goed zijn ingeschat.’‘

Hoofdredacteur Thomas de Heide: “Met TESS hebben wij een nieuwe manier van bladenmaken ontwikkeld door partners op zo’n manier bij een tijdschrift te betrekken dat een winstgevend concept ontstaat, zonder dat mensen voor het magazine hoeven te betalen. Partners krijgen onder meer advertentieruimte en de mogelijkheid tot rubriekparticipatie.”

Voor de LOF Studentenprijs werden ruim dertig bladen ingestuurd. Drie titels, waaronder TESS, werden genomineerd en kregen naast een optimalisatiebudget van 3.000 euro een coach uit bladenland toegewezen. In het geval van het winnende tijdschrift was dit Anneliese Bergman, uitgever bij Sanoma.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.