— donderdag 22 augustus 2019, 14:13 | 0 reacties, praat mee

Terrible People: over vreselijke mensen, met slechte gewoontes

Snelle stijger! Bij Athenaeum Boekhandel is om onverklaarbare reden een run ontstaan op Terrible People. Een independent magazine, bedacht door drie creatieven die hun inspiratie ervoor haalden uit de dagelijkse ergernissen die ze ervoeren in de Londense metro.

Onlangs verscheen de derde editie van het tijdschrift, en ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. Misschien niet zo heel gek, want iedereen die wel eens met de trein reist of op andere plekken met veel mensen komt, kent ze: vreselijke mensen, met irritante gewoontes. Ze zijn overal, en waarschijnlijk schuilt er ook een in jezelf.

Terrible people schijnt een droogkomisch licht op de donkere kant van de mens middels essays, fotografie en illustraties. Een bijna sociologische, soms bevreemdend aandoende ontdekkingstocht naar een antwoord op de vraag waarom mensen stomme dingen doen.

Zoals lachen om het leed van een ander – in een vijfluik kostelijk geïllustreerd door Jamie Edler onder de noemer ‘Schadenfreude’. En ja, ik moest lachen. Terrible.

Terrible people is verkrijgbaar via Anthenaeum boekhandel of via terrible-people.com, € 9,00.

Bekijk meer van

Terrible People Jamie Edler

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.