— woensdag 10 december 2014, 14:46

Telegraaf wint hoger beroep Moszkowicz

Het gerechtshof Amsterdam heeft ook in hoger beroep de bezwaren van voormalig advocaat Robert Moszkowicz tegen dagblad De Telegraaf verworpen. Moszkowicz verloor eerder dit jaar een zaak waarin hij klaagde over termen 'fraudeverdachte' en 'gedupeerden' in de berichtgeving. De rechter erkende toen dat die termen in strikt juridische zin niet juist waren, maar passen binnen het streven van De Telegraaf voor gangbaar taal- en spraakgebruik. Moszkowicz protesteerde verder tegen de melding "zonder grond" dat er tegen hem tientallen aangiften zijn gedaan. Een door de krant geciteerde advocaat en een rondgang bij drie bekend advocatenkantoren leverde tientallen voorbeelden op. De melding dat er tientallen aangiften zijn gedaan en klanten zijn gedupeerd vinden "ieder voor zich voldoende steun [..] in het ten tijde van de publicatie [..] beschikbare feitenmateriaal", stelt de rechtbank. Ook in hoger beroep stelt de rechtbank dat de Telegraaf de grenzen van het recht op vrijheid van meningsuiting niet heeft overschreden. Moszkowicz wordt veroordeeld tot het betalen van de proceskosten, ruim 1700 euro.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.