Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 31 oktober 2013, 06:02 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf bijna klaar voor tabloid

Hoewel nog steeds de twijfel bestaat of op een kleiner formaat 'de ziel van De Telegraaf' behouden kan blijven, wijzen de tekenen er wel op dat de landelijke ochtendkrant vanaf medio volgend jaar op tabloid-formaat verschijnt, zo blijkt uit een artikel in de Volkskrant. Op de redactie van de Telegraaf is een werkgroep al een tijd bezig om te oefenen met een Telegraaf op tabloid, bevestigt een woordvoerder. 'De vraag is natuurlijk of De Telegraaf niet meer een krant is voor broadsheet. Wij zijn van de grote koppen op grote pagina's; in een kleinere krant heeft dat mogelijk minder effect. De Telegraaf moet in zijn wezen natuurlijk wel De Telegraaf blijven.' Volgens TMG valt de beslissing 'ergens volgend jaar'. De persen worden desalniettemin geschikt gemaakt voor het dagelijks drukken van honderdduizenden exemplaren van de krant, als de beslissing in het voordeel van het tabloidformaat valt. Die technische barrière maakt een overstap nu nog onmogelijk, maar is halverwege 2014 weg, aldus het artikel in de Volkskrant.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.