persveilig seminar

— woensdag 2 december 2020, 15:02 | 0 reacties, praat mee

Tech-platform Tweakers begint test met premium artikelen

© PXHere

Tweakers, de grootste technologie-website van Nederland, is dinsdag gestart met het testen van premium-artikelen. Gebruikers die zijn ingelogd krijgen daarbij toegang tot extra artikelen, die bovenop de bestaande nieuwsberichten en productrecensies gepubliceerd worden. Laatste wijziging: 2 december 2020, 15:14

“Als Tweakers nog tientallen jaren wil bestaan, zijn advertenties geen manier om dat te blijven doen”, aldus Tweakers-journalist Arnoud Wokke op Twitter. “Het tijdperk van het web met gratis journalistiek loopt ten einde; we zullen betalende abonnees moeten hebben. Daarom beginnen we met premium.”

Het werken met abonnementen is voor Tweakers niet nieuw, aldus een bericht op de website, waarin de komst van premium content wordt aangekondigd. De afgelopen jaren bood het tech-platform lezers al diverse extra’s, waaronder een magazine (dat na dit jaar ter ziele is), win-acties, voorrang bij kaartverkoop van evenementen en abonneedagen.

“Het streven van Tweakers is om meer te bieden met abonnementen. Als onderdeel van dat streven om waarde toe te voegen, willen we daarom nu een abonnement testen rondom redactionele artikelen”, schrijft de redactie. Met de extra artikelen wil Tweakers ontwikkelingen op techgebied uitdiepen en duiden.

In eerste instantie krijgen gebruikers met een profiel op Tweakers gratis toegang tot de extra artikelen. Pas later worden ze alleen beschikbaar voor betalende abonnees. De verwachting is dat de testperiode twee tot drie maanden gaat duren.

Bekijk meer van

Tweakers

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.