— vrijdag 24 januari 2014, 08:32 | 0 reacties, praat mee

‘Te weinig overleg in Hilversum’

Na een journalistieke carrière van 26 jaar stort Wouter Kurpershoek (49) zich op iets geheel nieuws: de lokale politiek in zijn woonplaats. Als lijsttrekker van de nieuwe partij Voor Neerijnen, van ex-VVD’er Freek van Wendel de Joode.

Het stoppen met journalistiek staat voor Kurpershoek los van zijn start in de politiek: ‘Ik ben gestopt en toen waren er allerlei nieuwe mogelijkheden. Ik had ook tweedehandsauto’s kunnen gaan verkopen of een hondenfokkerij kunnen beginnen, bij wijze van spreken. Maar ik was altijd al geïnteresseerd in de lokale politiek, dus dit is een logische stap.’

Begin januari zette Kurpershoek een punt achter zijn afwisselende carrière: ‘Ik vond het in toenemende mate moeilijk om met tientallen omroepjournalisten achter dezelfde verhalen aan te rennen zonder dat daar overleg over is. Zonde van mijn tijd. Ik heb momenteel geen plannen om nog iets journalistieks te doen.’ Hij gaat wel starten met geven van mediatraining.

Een korte terugblik op de carrière van Kurpershoek. Hij begon bij NCRV’s toenmalige actualiteitenrubriek Hier en Nu, gevolgd door een baan als buitenlandverslaggever bij Radio 1. Daarna werkte hij als verslaggever in crisisgebieden: Kosovo, het Midden-Oosten, Irak en Afghanistan. In Afghanistan ontsnapte hij aan de dood, waarop hij terugkeerde naar Nederland.

Tussen 2004-2007 was hij VS correspondent bij de NOS. Toen volgde rustiger werk, als presentator bij EénVandaag en KRO Brandpunt. Om in 2011 toch weer naar het buitenland te vertrekken, waar hij vanuit Cairo verslag deed van de Egyptische revolutie.

Zijn mooiste klus was het verslag van Nelson Mandela’s vrijlating in Zuid-Afrika: ‘Toen had ik het gevoel vooraan te staan in de geschiedenis.’

Wat betreft de politiek gaat het hem specifiek om zijn eigen gemeente, ambities om naar Den Haag te gaan zijn er niet. ‘De Neerijnense politiek wordt gekenmerkt door interne worstelingen op het gemeentehuis en raadsleden die erg met zichzelf bezig zijn. Ik vind dat er te weinig aandacht is voor waar de gemeente zich mee bezig zou moet houden.’ Zijn missie is het slechte imago van de gemeentepolitiek verbeteren en mensen weer vertrouwen geven. ‘Het maakt niet uit of je rood of blauw stemt, het gaat erom dat het beleid goed uitgelegd wordt, zonder onderling gedoe tussen raadsleden.’

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.