— woensdag 13 april 2011, 13:30 | 0 reacties, praat mee

‘Te veel reclame bij RTL-zenders’

RTL Nederland is op de vingers getikt voor het overtreden van de reclameregels, meldt Mediajournaal. Hoewel de zenders RTL 4, 5, 7 en 8 niet onder de Nederlandse mediawet vallen, worden ze wel gecontroleerd door het Nederlandse Commissariaat voor de Media. Eventuele bevindingen worden doorgespeeld aan het Service des Médias et Communications (SMC) dat namens de Luxemburgse overheid toezicht houdt. In 2010 heeft het Commissariaat diverse malen geconstateerd dat de RTL-zenders soms meer reclame per uur uitzenden dan is toegestaan. Na contact tussen SMC en RTL heeft laatstgenoemde laten weten maatregelen te nemen tegen overtredingen. Ook komt er waarschijnlijk een wijziging in de Luxemburgse mediawet die het mogelijk moet maken financiële sancties op te leggen. Meer bij Mediajournaal

Bekijk meer van

RTL

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.