— vrijdag 19 juni 2015, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Eis: vier jaar cel voor Tarik Z.

UPDATE Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van vier jaar tegen Tarik Z. waarvan één jaar voorwaardelijk. Z. drong 29 januari met een nepvuurwapen het gebouw van de NOS binnen. Hij moet ook een proeftijd krijgen van drie jaar. Hij wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Volgens de officier van justitie heeft Z. met zijn actie Nederland "in het hart geraakt".

De zaak tegen Z. is vandaag inhoudelijk behandeld voor de rechtbank in Lelystad. Nu wordt ook voor het eerst duidelijk wat de gijzelnemer met zijn daad wilde bereiken. Z. zegt dat hij het Nederlandse volk wilde waarschuwen voor de “fundamenten van het huidige monetaire systeem”.  Hij biedt wel zijn oprechte excuses aan.

Advocaat Visser liet eerder weten dat Z. op hem geen verwarde indruk maakt. Maar Z. wilde zijn verhaal pas vertellen tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Naar de persoonlijkheid van Z. is onderzoek gedaan. Volgens deskundigen is er bij Tarik Z. sprake van “narcistische dynamiek”. Hij is veel met zichzelf bezig, maar er is geen sprake van een stoornis.

De uitspraak volgt op 3 juli. Tarik Z. zal daar bij aanwezig zijn, zo zei hij.

Bekijk meer van

Tarik Z NOS Journaal

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.