training eu starters

— dinsdag 12 mei 2015, 08:50 | 0 reacties, praat mee

NOS-indringer Tarik Z. voor de rechter

De 20-jarige Tarik Z., die 29 januari met een nepvuurwapen het gebouw van de NOS binnendrong, staat vandaag voor de rechter. Hij wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Laatste wijziging: 19 mei 2015, 12:49

De man drong het gebouw van de NOS binnen, gijzelde een bewaker en eiste zendtijd. Het achtuurjournaal ging door de actie niet door. De beelden van de 20-jarige student in de studio en de agenten die hem overmeesterden gingen de wereld over.

Tijdens de zogeheten pro-formazitting gaat het over het onderzoek naar de persoonlijkheid van Tarik Z. en over zijn voorlopige hechtenis. Volgens zijn advocaat Ton Visser was Tarik Z. niet in de war. “In mijn gesprekken met hem krijg ik niet het idee dat ik met een verward iemand van doen heb”, zegt hij in het AD. “En mijn cliënt maakt het in detentie relatief goed.” Volgens Visser zijn de motieven van Z. tot nu toe ‘in brokken’ naar buiten gekomen, maar zal later blijken dat er ‘meer structuur’ achter zijn daad zit.

Het is onduidelijk of Tarik Z. zelf bij de zitting aanwezig is.

Bekijk meer van

Tarik Z. NOS Journaal

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.