banner festival 23

— donderdag 1 juni 2017, 15:31 | 1 reactie, praat mee

Talpa zet bod op TMG door

© Jeroen Jumelet / ANP

Talpa zet zijn bod op Telegraaf Media Groep (TMG), het moederbedrijf van De Telegraaf, door. Dat bleek tijdens de aandeelhoudersvergadering die TMG vanmiddag in de Amsterdamse Passenger Terminal hiel. Daar was ook een afgezant van Talpa aanwezig. Laatste wijziging: 1 juni 2017, 17:08

Volgens Egbert Vroom, advocaat van Talpa, ligt het biedingsbericht ter goedkeuring bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De intenties van mediamagnaat John de Mol rond TMG zijn “ongewijzigd’‘. De advocaat nam overigens slechts kort het woord op de aandeelhoudersvergadering na vragen van beleggersclub VEB. Een woordvoerder van de AFM mag niet zeggen of Talpa om goedkeuring heeft gevraagd. Wel dat er geen termijn bestaat waarbinnen AFM op een goedkeuringsverzoek moet beoordelen.

Talpa is in een overnamestrijd verwikkeld met het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie. Die laatste hebben TMG al feitelijk in handen omdat ze bijna 60 procent van de aandelen heeft.

Ander nieuws tijdens de aandeelhoudersvergadering: de jaarrekening is inmiddels vastgesteld. En ook is duidelijk dat voormalige TMG-directeuren Geert-Jan Van der Snoek en Leo Epskamp respectievelijk 114.000 euro en 95.000 euro bonus mee krijgen naar aanleiding van behaalde resultaten. Er zijn verder twee nieuwe commissarissen aangesteld. Het gaat om ceo Gert Gert Ysebaert en coo Paul Verwilt, allebei afkomstig van het Vlaamse Mediahuis.

Bekijk meer van

TMG Talpa Mediahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Martin Hopman, 2 juni 2017, 16:24

Die John lijkt precies Donald Trump: Een verongelijkt jongetje dat tegen alle logica in, zijn zin wil krijgen.De kas waaruit hij ongeremd eindeloos geld kan graaien is zonder bodem.(Nee, niet allemaal zélf verdien).Hij is toch gewoon de baas, die kan doen wat hij wil.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.