— maandag 9 december 2019, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Vier presentatieduo’s dagelijkse NPO-talkshow Op1 bekend

Willemijn Veenhoven vormt volgens het AD een duo met Erik Dijkstra - © Annemieke van der Togt

UPDATE Vier van de vijf talkshowduo’s die vanaf het nieuwe jaar het tijdslot van de vertrokken Eva Jinek moet vullen, zijn bekend, meldt het AD. Het zijn Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink en Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

De NPO heeft inmiddels ook een persbericht verstuurd over de nieuwe dagelijkse talkshow, die Op1 zal heten. Vanaf 6 januari zullen wisselende presentatieduo’s om 22:30 het gesprek van de dag “van kunst tot politiek, van sport tot entertainment” bespreken.

Het vijfde duo wordt later bekend, maar het verwacht dat Fidan Ekiz en Jort Kelder dat zullen zijn. De NPO zocht voor de late talkshow als vervanging van Eva Jinek (naar RTL) naar duo’s die afwisselend zouden presenteren. Wekenlang werden diverse gesprekken gevoerd met tal van kandidaten.

“Met roulerende duo’s van verschillende afzenders onderstreept Op1 de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm, en een wisselende signatuur. Dit nieuwe concept is een etalage van de vakkundigheid die de publieke omroep in huis heeft. Op1 wordt gepresenteerd door zeer ervaren krachten en aanstormend talent”, schrijft de NPO.

Willemijn Veenhoven is vooral bekend van het radioprogramma De Nieuws BV op NPO 1. De presentatrice zou sowieso overstappen naar de televisie. Bij BNNVARA gaat ze vanaf januari samen met Menno Bentveld het televisieprogramma Vroege Vogels presenteren. Erik Dijkstra was vorig jaar al de opvolger van Kees Driehuis bij Per Seconde Wijzer. Meer bij het AD / NPO: Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow Op1 op NPO 1

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.