— donderdag 22 juli 2010, 09:24

T-Mobile hint op einde netneutraliteit

De Duitse telecomgigant T-Mobile wil aanbieders van data-intensieve diensten laten betalen voor het gebruik van hun netwerk. Topman René Obermann noemde met name Apple en Google in een interview met het Duitse Manager Magazin. Het bedrijf plant eigen film-, muziek- en softwareportals en wil niet langer dat concurrenten zomaar kunnen meeliften op het mobiele netwerk. T-Mobile gaat het eigen netwerk in diverse landen uitbreiden en heeft daar miljarden voor uitgetrokken, aldus Obermann. Obermann ziet data niet langer als een reeks te vervoeren enen en nullen, maar kijkt naar de inhoud. Het betekent dat T-Mobile netneutraliteit, waar dat onderscheid juist níet gemaakt wordt, blijkbaar wil loslaten. De topman stelt dat 'gratis' gebruik van het datanetwerk door partijen als Google en Apple eindig is.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.