— donderdag 17 april 2008, 13:14

Student journalistiek vrij dankzij Twitter

In Egypte heeft een Amerikaanse student Journalistiek zichzelf uit een gevangenis gekregen met behulp van Twitter. James Karl Buck was in de cel gezet omdat hij foto's nam van ene demonstratie. Met zijn telefoon kon hij berichtjes naar de website Twitter versturen. Twitter is een service waarbij gebruikers korte berichten, maximaal 140 tekens, via het internet of vanaf een mobiele telefoon kunnen achterlaten. De gebruikers kunnen elkaar volgen. Zijn vrienden in zijn Twitternetwerk waarschuwden de Amerikaanse ambassade en lichtten grote media in de VS in, als AP en de International Herald Tribune. De universiteit regelde een Egyptische advocaat. Dit zorgde voor zoveel druk op de Egyptische autoriteiten, dat de student vrij werd gelaten. Meer bij de Pers / Mercury News

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.