Jodal

— maandag 11 april 2011, 09:34

‘Export internetfilters beter controleren’

Nederlandse ict-bedrijven die technologie leveren waarmee internetverkeer gefilterd kan worden, moeten zich vooraf vergewissen dat afnemende landen ze niet voor repressieve doeleinden inzetten. Dat schrijft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Verhagen wil gaan praten met bedrijven om te voorkomen de export van filtertechniek resulteert in een beperking van meningsvrijheid elders. "Bedrijven hebben een bijzondere verantwoordelijkheid om er zelf voor te zorgen dat hun technologie niet in verkeerde handen valt", aldus Verhagen. Hij wil op Europees niveau afspraken over de levering van internetfiltertechniek. De filters worden onder meer gebruikt om de verspreiding van kinderporno te bestrijden, maar landen als China en Iran gebruiken zulke technologie om het interne internetverkeer te schonen van ongewenst geachte, afwijkende informatie. NOS-video: Verhagen over filters / Bericht Rijksoverheid.nl Laatste wijziging: 11 april 2011, 13:47

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.