— vrijdag 25 juli 2008, 09:08

Streep door tv-miljarden Bundesliga

Duitse mededingingsautoriteiten hebben de Duitse voetbalbond Bundesliga verboden in te gaan op een aanbod van de Sirius Groep, ter waarde van 3 miljard euro. Sirius en de Bundesliga had een principe-akkoord voor het verspreiden van wedstrijden en highlights uit wedstrijden via betaaltelevisie. Het Bundeskartellamt in Bonn stelt dat de rechten van consumenten onvoldoende beschermd worden in de voorgestelde overeenkomst. De Bundesliga zou hebben ingestemd met een eis dat (samenvattingen van) wedstrijden niet voor 8 uur 's avonds op vrije televisie mochten worden vertoond. Sirius zou betaalzender Premiere hebben willen inzetten voor distributie van de wedstrijen. Bundeskartellamt-voorzitter Bernhard Heitzer stelt dat consumenten slechter af zouden zijn geweest, als dit plan doorgang had gevonden. De Bunddesliga klaagt dat geen enkele voetbalbond zo wordt beperkt en claimt 'reusachtige verliezen' door de uitspraak van de autoriteiten.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.