training eu starters

— vrijdag 20 januari 2017, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Strategische heroverweging voor Opzij

Het feministische opiniemagazine Opzij voert gesprekken met diverse partijen over een mogelijke overgang van exploitatie. Dat bevestigt hoofdredacteur Irene de Bel desgevraagd aan Villamedia. De merknaam Opzij is in handen van de Stichting Opzij die momenteel het exploitatierecht aan Uitgever Veen heeft gegeven. Die stichting zoekt nu naar een andere partij.

De aanleiding is een reorganisatie bij Opzij’s huidige eigenaar Uitgever Veen, dat zijn tijdschrifttitels meer wil laten aansluiten bij zijn boeken. Daarbij verhuist de tijdschrifttak tevens naar het hoofdkantoor in Utrecht. Opzij is de enige Veen-titel die niet bij het boekenportfolio van het uitgeefbedrijf past.

Opzij grijpt de reorganisatie bij Uitgever Veen aan om op zoek te gaan naar andere uitgeefconstructies. “De tijdschriftvorm is niet helemaal toekomstbestendig meer”, aldus De Bel, die bevestigt dat de gesprekken al een tijdje loopt. “We moeten een moderniseringsslag doorvoeren en ons businessmodel opnieuw uitvinden.”

Met welke partijen er wordt gesproken kan De Bel niet uit de doeken doen. Wel schat ze in dat, mochten alle gesprekken spaak lopen, Opzij mogelijk het eind van het jaar niet haalt. “Ik acht de kans daarop nu minimaal gezien de voortgang van de gesprekken. Maar je kunt dat nooit helemaal uitsluiten in tijdschriftenland.”

Uitgever Veen werd in januari 2014 eigenaar van Opzij, nadat de Weekbladpers Groep (WPG) de titel twee maanden eerder als onderdeel van een reorganisatie in de etalage zette.

Bekijk meer van

Opzij

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.