vlaams-nedellandse-beurs

— woensdag 5 oktober 2022, 15:53 | 0 reacties, praat mee

Straf voor bedreiger RTV Oost-verslaggever blijft in hoger beroep staan

© CC BY-SA 2.0 / ssalonso

De straf die een 56-jarige man uit Hellendoorn in december 2020 van de rechter kreeg opgelegd vanwege een doodsbedreiging aan het adres van een journalist van RTV Oost, blijft staan. Dat heeft het gerechtshof Arnhem bepaald. Laatste wijziging: 5 oktober 2022, 15:55

De inwoner van Hellendoorn zei in 2019 tegen drie medewerkers van RTV Oost dat hij een verslaggever van de regionale omroep kapot zou maken en hem de kop van de rond zou trekken. Eind 2020 kreeg hij daarvoor een voorwaardelijke geldboete van 750 euro opgelegd, met een proeftijd van twee jaar.

De man ging daartegen in hoger beroep, maar was zelf niet aanwezig bij de behandeling daarvan, schrijft RTV Oost. Hij stuurde ook geen advocaat. In een verklaring die de man per mail aan het gerechtshof stuurde, stelt hij dat de rechter onvoldoende rekening heeft gehouden met de moeilijke omstandigheden waar de man in zat op het moment dat hij zijn bedreiging uitte.

De rechter vindt dat de man ver over de schreef is gegaan met zijn bedreigingen. Volgens hem mag het niet zo zijn dat journalisten niet alles meer durven te schrijven omdat ze bang moeten zijn voor bedreigingen. Aanleiding voor de bedreiging was een publicatie over een faillissement van een bv van de man uit Hellendoorn.

Bekijk meer van

RTV Oost

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.