banner anp

— donderdag 27 december 2012, 08:41

Stones in de clinch met NOS

Promogroup bv, het Amsterdamse bedrijf dat de rechten beheert van popgroep The Rolling Stones, is géén brievenbusfirma. Dat is de inzet van het bedrijf in een kort geding tegen de NOS. Die omroep had in Nieuwsuur en het Journaal gemeld dat de Rolling Stones een brievenbusmaatschappij heeft in Amsterdam. "We zitten al veertig jaar in Nederland, en hebben een kantoor met zes man’, zei directeur Jan Favié tegen het FD. Promogroup eist nu dat de NOS de items van zijn site haalt en rectificeert, en anders moet het een dwangsom betalen van 50.000 euro. Eenzelfde claim viel eerder ten deel aan het AD, NRC en de Volkskrant, die Promogroup ook al als 'brievenbus bv' bestempelden. Maar in tegenstelling tot deze media wijst de NOS rectificatie af. "Dit is een louter semantische discussie".

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.